Bakan Yılmaz´dan ´´İlkokullarda Yetiştirme Programı´´ Açıklaması

16.02.2018 149

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl "İlkokullarda Yetiştirme Programı" başlattıklarını hatırlatarak, şu bilgileri verdi: "Herhangi bir nedenle evlatlarımızın ilkokulda Türkçe veya matematik derslerinden birisinde ilave ders alma ihtiyacı ortaya çıkarsa okullarımızda Türkçe ve matematik ücretsiz eğitimi vermeye başladık. İstiyoruz ki hiçbir evladımız geride kalmasın. 18 milyon evladımıza da kaliteli eğitim nasıl olması gerekiyorsa çağdaş ülkelerde nasıl eğitim veriliyorsa biz de öyle verelim istiyoruz. Yine bu yıl başlattığımız bir uygulamada, özel yetenekli evlatlarımız var, bazıları üstün yetenekli diyorlar. Şimdiye kadar Bilim Sanat Merkezlerinde bunlara ilave eğitim veriyorduk ama ilk defa bu yıl 30 ortaokula 30 liseye yönelik olarak İstanbul´da araştırma ve uygulama okulu kurduk. Bu sistem oturduktan sonra Türkiye´nin diğer bölgelerine yaygınlaştıracağız. Eğitimin süresini artırdık.